Tormakrémleves, rántott véres hurkával
Elkészítés:
A hagymát és a burgonyát apróra vágjuk, majd a hagymát a vajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát, és további 2-3 percig pároljuk. Ezután felöntjük a zöldségalaplével és puhára főzzük. Hozzáadjuk a reszelt tormát és a tejszínt, és további 2-3 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük, majd sóval, borssal, cukorral és egy kis citromlével ízesítjük. A véres hurkát a bélből kivesszük, karikákra vágjuk, panírozzuk és kirántjuk. Az almát apró kockákra vágjuk, citromos vízben blansírozzuk, és a már kirántott véres hurkával a tányér aljára helyezzük.
Szikra Gabriella
Szikra Gabi ismérve a vidámság és a kreativitás. Budapest, München és Bécs után, az ott szerzett tapasztalatokat is felhasználva, stílust és műfajt teremtve, a Balaton déli partján, Balatonfenyvesen valósította meg régi álmát a strandbisztrók világában. Az elmúlt időszakban többször is a tíz legjobb alternatív vendéglátóhely közé választották a balatonfenyvesi strandbisztrót, amely nemcsak a környéken, de mondhatni, hogy országosan is ismert lett.
- 450 g burgonya
- 1 db közepes vöröshagyma
- 40 g vaj
- 1 db zöldalma
- 8 dl zöldségalaplé
- 2 dl főzőtejszín
- 60 g friss reszelt torma
- 1 mk cukor
- só, bors ízlés szerint
- 150 g véres hurka szeletelve
- panírozáshoz: liszt, tojás, panko morzsa