Tormakrémleves, rántott véres hurkával

Ünnepi receptek
ormakrémleves 
rántott véres hurkával

Elkészítés:

A hagymát és a burgonyát apróra vágjuk, majd a hagymát a vajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát, és további 2-3 percig pároljuk. Ezután felöntjük a zöldségalaplével és puhára főzzük. Hozzáadjuk a reszelt tormát és a tejszínt, és további 2-3 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük, majd sóval, borssal, cukorral és egy kis citromlével ízesítjük. A véres hurkát a bélből kivesszük, karikákra vágjuk, panírozzuk és kirántjuk. Az almát apró kockákra vágjuk, citromos vízben blansírozzuk, és a már kirántott véres hurkával a tányér aljára helyezzük.

Szikra Gabriella

Szikra Gabriella

Szikra Gabi ismérve a vidámság és a kreativitás. Budapest, München és Bécs után, az ott szerzett tapasztalatokat is felhasználva, stílust és műfajt teremtve, a Balaton déli partján, Balatonfenyvesen valósította meg régi álmát a strandbisztrók világában. Az elmúlt időszakban többször is a tíz legjobb alternatív vendéglátóhely közé választották a balatonfenyvesi strandbisztrót, amely nemcsak a környéken, de mondhatni, hogy országosan is ismert lett.

Hozzávalók - 4 főre:
  • 450 g burgonya
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 40 g vaj
  • 1 db zöldalma
  • 8 dl zöldségalaplé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 60 g friss reszelt torma
  • 1 mk cukor
  • só, bors ízlés szerint
  • 150 g véres hurka szeletelve
  • panírozáshoz: liszt, tojás, panko morzsa